Ajankohtaista

Valon aikaan

Valon aikaan

Päivä on voittanut yön, valo pimeyden. Tätä kunnioittaakseen OYY:n sekakuoro Cassiopeia konsertoi teemalla "Valon aikaan". Kuoron soinnissa kuullaan aurinkoisia sointuja ja kevään haurasta valoa säteileviä melodioita. Konsertin ohjelmistoon on valikoitu modernia, kirkkoympäristöön sopivaa kuoromusiikkia muun muassa Jaakko Mäntyjärveltä, Eric Whitacrelta, Pekka Kostiaiselta ja Ola Gjeilolta. Nuorekas, noin viisikymmenhenkinen opiskelijakuoro esiintyy sunnuntaina 17.4.2016 Oulussa, Pyhän Tuomaan kirkossa kello 19. Konserttiin on vapaa pääsy, ja konsertissa on myynnissä käsiohjelmia (5 e) sekä kuoron levyjä. Kuoroa johtaa Kristian Heberg.Tähtien valoa

Cassiopeia tuo jouluun Tähtien valoa

Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia julkaisee ensimmäisen joululevynsä tänä jouluna. Levyn kunniaksi kuoro järjestää Oulun ja lähikuntien kirkoissa konserttikiertueen. Tuore äänite Tähtien valoa sisältää niin perinteisiä joululauluja uusin sovituksin kuin vähemmän tunnettuja kappaleita modernin kuoromusiikin saralta. Yksi näistä uusista sovituksista on Saima Hyökiltä tilattu sovitus kappaleesta Tulkoon joulu.

Eräs levyn kantavista teemoista on lauluyhtyeet ja niiden sovitusten tulkitseminen suurella kuorolla. Levyltä löytyy muun muassa ruotsalaisen lauluyhtye The Real Groupin tunnetuksi tekemä sovitus kappaleesta Jouluyö, juhlayö. Perinteikkääseen lauluun on tuotu kauniisti soljuvia pitkiä linjoja sekä jazzista muistuttavia sointukulkuja, jotka ovat kyseisen yhtyeen tavaramerkkejä. Vastaavia modernien lauluyhtyeiden sovituksia ovat myös levyllä kuultavat Rajattoman Joululaulu ja Club For Fiven Jouluyönä, josta kuullaan sovittajan tekemä kuoroversio. Ohjelmistosta löytyy perinteisempiä tulkintoja muun muassa kappaleista En etsii valtaa loistoa ja Hiljainen joululaulu sekä modernimpia sävellyksiä latinaksi, kuten Eric Whitacren Lux Aurumque ja Morten Lauridsenin O Magnum Mysterium.

Cassiopeia on 36-vuotisen historiansa aikana julkaissut neljä äänitettä, ja Tähtien valoa vie kuulijansa ensimmäistä kertaa jouluisiin tunnelmiin. Levy on myös Cassiopeiaa vuodesta 2010 johtaneen kuoronjohtaja Kristian Hebergin levytysdebyytti. Cassiopeiassa on noin 50 laulajaa, joista suurin osa on Oulun yliopiston opiskelijoita ja sieltä valmistuneita.

Tähtien valoa -konsertit:

  • 2.12. klo 19 Muhoksen kirkko
  • 9.12. klo 19 Kiimingin kirkko
  • 12.12. klo 19 Hailuodon kirkko
  • 13.12. klo 19 Pyhän Tuomaan kirkko, Oulu
  • 16.12. klo 19 Oulunsalon kirkko
Vapaa pääsy. Ohjelma 5 e.

Tähtien valoa -levyä voi ostaa kuoron konserteista, kuorolaisilta, kuoron kotisivuilla olevalla lomakkeella sekä Musiikki-Kullakselta ja Yliopiston paperikaupasta. Levyn hinta on 20 euroa.


Tulossa:

sunnuntaina 17.4. klo 19 Pyhän Tuomaan kirkko, Oulu
Valon aikaan

lauantaina 23.4. klo 19 Madetojan sali, Oulu
Vilippilähtö vappuun
Liput 20 e ennakkoon kuorolaisilta

sunnuntaina 1.5. klo 11 Oulun kaupungintalon portaat
Cassiopeian vappukeikka

sunnuntaina 1.5. klo 11 - 14 Oulun keskusta
Bongaa peijakas

 
Cassiopeia Facebookissa